Owoce i warzywa są związane z obniżonym ryzykiem

Leczenie cukrzycy typu 2 jest to zapobieganie powikłaniom. Serce i wiele naczyń krwionośnych, mogą być narażone najważniejszym powikłaniom, ale ta choroba wpływa też na resztę ciała. Owoce i warzywa są związane z obniżonym ryzykiem wystąpienia choroby serca i naczyń krwionośnych. Niektóre badania wykazały, że witaminy, mogą być związane z obniżonymi poziomami choroby serca i naczyń krwionośnych. HDL lub inaczej dobry cholesterol, wiąże się z niskim ryzykiem wystąpienia zawału serca u pacjentów z cukrzycą, lecz efekt ochronny HDL jest mniejszy niż u ludzi bez cukrzycy. Enzymy PON-1 i LCAT są związane z możliwościami antyoksydacyjnymi HDL. Może to oznaczać, że jak zwykle aby utrzymać zdrowie trzeba jeść owoce i warzywa zawierające jak najwięcej tych enzymów i to może przyczynić się do antyoksydacyjnej pracy HDL – te pomoce dla naszego ciała niwelują wolne rodniki, które mogą powodować choroby. Na podstawie tych wyników stwierdzono, że to może być jeden z powodów, dlaczego tak wiele owoców i warzyw pomaga chronić przed chorobami serca i naczyń krwionośnych.

Witam na moim serwisie! Strona poświęcona jest szeroko pojętej medycynie. Wpisy jakie są tutaj zamieszczane wynikają z mojej wiedzy i dużego doświadczenia jako lekarz- posiadam 30 letni staż pracy. Jeśli masz jakieś pytania skorzystaj z formularza kontaktowego lub skomentuj wpis.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Wszelkie prawa zastrzeżone (C)